122. TED Ed .Lessons ” Practicar esports ens ajuda a millorar el nostre cos i la nostra ment”

img_1547

La famosa plataforma de conferències i continguts  en la xarxa TED, publica una didàctica explicació de com la practicar esports, ens ajuda a millorar tan física com mentalment. Des d’un punt de vista científic, la pràctica regular d’activitat física ens ajuda, entre d’altres a reduir els nostres nivells de colesterol o a prevenir riscos d’enfermetats cardiovasculars. Durant la pràctica esportiva  alliberem unes hormones (endorfines) que quan arriben al cervell, ens donen una agradable sensació d’eufòria i satisfacció. També està demostrat, que la única manera que tenim de generar noves neurones és la practica regular d’activitat aeròbica regular de moderada/alta intensitat.

Però, són més recomanables els esports d’equip que la pràctica individual? Segons els autors Leah Lagos i Jaspal Ricky Sing, els esports d’equip aporten un plus actitudinal que els fan més atractius. Rebre i donar ajuda, consensuar objectius comuns i comprometre’s amb ells són alguns dels avantatges que aporta el joc col·lectiu.

Per acabar, recolzem dues últimes afirmacions d’aquesta didàctica explicació. La primera fa referència a la gran necessitat d’uns monitors compromesos i formats que acompanyin a la nostres fills en el descobriment d’aquest gran recurs vital. La segona, explica que la pràctica esportiva ha de ser DIVERTIDA  i necessàriament per a TOTHOM.


https://youtu.be/hmFQqjMF_f0

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: